0342 - 405040 Burg. Aschofflaan 1, 3772MV Barneveld

DE TRENDS IN SERVIES

Steeds meer wordt het servies onderdeel van het interieur in plaats van een functioneel middel. Daardoor krijgen de interieurtrends steeds meer invloed op ontwikkelingen in servies. Drie trends zijn daarbij belangrijk:

NATURAL HUMAN

We houden van lekker gek, maar deze trend van subtiele nuances past wel bij ons nuchtere Hollanders. Wij zijn ervan overtuigd dat de items binnen deze trend daarom zo goed aanslaan. En ja, de aardse kleuren blijven ook in 2021 dominant aanwezig. Organische vormen en kleuren zijn nog belangrijker en hebben zelfs menselijke trekjes gekregen. Structuren worden ‘aaibaarder’, doordat ze er zacht uitzien. Vormen zijn vaak imperfect. Zo is een bord niet meer perfect rond. Het servies ziet er handgemaakt uit en het is duidelijk dat er natuurlijk materiaal is gebruikt. Kortom, de zintuigen worden optimaal geprikkeld! Dat natuurlijke komt ook terug in de rest van de aankleding van de tafel. Een houten onderbord of kandelaar, gecombineerd met een mooi linnen tafelkleed. Kleed het geheel af met een mooi takje eucalyptus of een mooie pampasgrastak!

HOTEL CHIQUE

Bij een chique servies denken we al snel aan een elegant gelijnde borden, kopjes met fijne sierlijke oortjes gedecoreerd met fijne lijnen. Vandaag gaat het bij chique servies vooral om harmonie. Het mag in kleur, het mogen zelfs verschillende kleuren zijn, maar wel in harmonie met elkaar. Een basis van rustige kleuren afgewisseld met bijpassene pastelkleuren. Een fijne decoratie in edelmetalen maken het geheel helemaal af. Denk daarbij aan het gouden oortje aan het koffiekopje of het messing bestek. Daarnaast worden elegante vormen nu anders toegepast. Niet alleen in de decoratie van het servies, maar ook ei of druppelvormige schalen en kommen passen op een chique gedekte tafel.

STOER LANDELIJK

De grens tussen landelijk en stoer vervaagt nog sterker. De romantisch gedekte tafel is niet meer alleen gedekt met een pastelkleurig servies en een mooie bos bloemen. Het zoetzappige van het landelijke maakt langzaam plaats voor stoerdere materialen. Het hoeft niet allemaal elegant te zijn. Een mooi ongepolijst metalen servies, een stoere zinken kan of een grof geweven tafelkleed maken de gedekte tafel aantrekkelijker voor een steeds breder publiek. Er komt steeds meer kleur op tafel, maar wel ingetogen. Zo kleurt de tafel toch mee met de seizoenen.